top of page
Zdjęcie autoraMagdalena Drab

Ciasteczka czekoladowo - pomarańczowe

SKŁADNIKI:

- 5 łyżek cukru

- 200 g masła miękkiego

- 2 jajka

- 400 g mąki (w wersji bezglutenowej mieszanka do słodkich wypieków)

- 2 łyżki kakao

- skórka otarta z 2 pomarańczy


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Włóż do kielicha naczynia składniki w powyższej kolejności i mieszaj do połączenia, by ciasto osiągnęła gładką konsystencję.

Za pomocą łyżki nabieraj porcję ciasta. Uformuj okrągłe ciasteczka wielkości 3 cm, spłaszcz dłonią. Układaj na papierze do pieczenia w odległości 5 cm od siebie.

Piec 10- 12 min w temperaturze 180 stopni C, grzałka ustawiona w opcji góra- dół

1 wyświetlenie
bottom of page