SKŁADNIKI:
- 50 g orzechów włoskich
- 50 g gorzkiej czekolady
- 50 g żurawiny
- 100 g masła roztopionego
- 5 łyżek masła orzechowego
- 2 łyżki cukru
- 2 jajka
- 200 g płatków owsianych
- 2 łyżki mąki (w wersji bezglutenowej mieszanka do słodkich wypieków)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Włóż do kielicha naczynia miksującego orzech, czekoladę i rozdrobnij.
Dodaj pozostałe składniki w powyższej kolejności i mieszaj do połączenia składników, by ciasto osiągnęła gładką konsystencję.
Za pomocą łyżki nabieraj porcję ciasta. Uformuj okrągłe ciasteczka wielkości 3 cm, spłaszcz dłonią. Układaj na papierze do pieczenia w odległości 5 cm od siebie.
Piec 10- 12 min w temperaturze 200 stopni C, grzałka ustawiona w opcji góra- dół