SKŁADNIKI:
- 50 g orzechów ziemnych
- 50 g gorzkiej czekolady
- 100 g masła miękkiego
- 3 łyżki masła orzechowego
- 5 łyżek cukru
- 1 jajko
- 200 g płatków owsianych
- 4 łyżki mąki (w wersji bezglutenowej mieszanka do słodkich wypieków)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Włóż do kielicha naczynia miksującego orzech, czekoladę i rozdrobnij.
Dodaj pozostałe składniki w powyższej kolejności i mieszaj do połączenia składników, by ciasto osiągnęła gładką konsystencję.
Za pomocą łyżki nabieraj porcję ciasta. Uformuj okrągłe ciasteczka wielkości 3 cm, spłaszcz dłonią. Układaj na papierze do pieczenia w odległości 3 cm od siebie.
Piec 15- 20 min w temperaturze 180 stopni C, grzałka ustawiona w opcji góra- dół