top of page
Zdjęcie autoraMagdalena Drab

Ciasteczka owsiane z orzechami i czekoladą

SKŁADNIKI:

- 50 g orzechów ziemnych

- 50 g gorzkiej czekolady

- 100 g masła miękkiego

- 3 łyżki masła orzechowego

- 5 łyżek cukru

- 1 jajko

- 200 g płatków owsianych

- 4 łyżki mąki (w wersji bezglutenowej mieszanka do słodkich wypieków)

- 1 łyżeczka proszku do pieczenia


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Włóż do kielicha naczynia miksującego orzech, czekoladę i rozdrobnij.

Dodaj pozostałe składniki w powyższej kolejności i mieszaj do połączenia składników, by ciasto osiągnęła gładką konsystencję.

Za pomocą łyżki nabieraj porcję ciasta. Uformuj okrągłe ciasteczka wielkości 3 cm, spłaszcz dłonią. Układaj na papierze do pieczenia w odległości 3 cm od siebie.

Piec 15- 20 min w temperaturze 180 stopni C, grzałka ustawiona w opcji góra- dół

3 wyświetlenia
bottom of page