SKŁADNIKI:
- 50 g mąki (w wersji bezglutenowej mieszanka do słodkich wypieków)
- ¼ łyżeczki sody oczyszczonej
- ¼ łyżeczki soli
- 25 g płatków owsianych
- 35 g brązowego cukru
- 25 g orzechów laskowych, rozdrobnionych
- 25 g gorzkiej czekolady, rozdrobnionej
- 25 g żurawiny, rozdrobnionej
- 1 małe jajko
- 40 g miękkiego masła, pokrojonego na kawałki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Włóż do kielicha naczynia miksującego wszystkie składniki i wymieszaj na jednolitą masę.
Za pomocą łyżki formuj okrągłe ciasteczka wielkości 5 cm.
Układaj na papierze do pieczenia w odległości 3 cm od siebie.
Piec 10 - 15 min w temperaturze 180 stopni C, grzałka ustawiona w opcji góra - dół.