top of page
Zdjęcie autoraMagdalena Drab

Ciasteczko w słoiczku

SKŁADNIKI:

- 50 g mąki (w wersji bezglutenowej mieszanka do słodkich wypieków)

- ¼ łyżeczki sody oczyszczonej

- ¼ łyżeczki soli

- 25 g płatków owsianych

- 35 g brązowego cukru

- 25 g orzechów laskowych, rozdrobnionych

- 25 g gorzkiej czekolady, rozdrobnionej

- 25 g żurawiny, rozdrobnionej

- 1 małe jajko

- 40 g miękkiego masła, pokrojonego na kawałki


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Włóż do kielicha naczynia miksującego wszystkie składniki i wymieszaj na jednolitą masę.

Za pomocą łyżki formuj okrągłe ciasteczka wielkości 5 cm.

Układaj na papierze do pieczenia w odległości 3 cm od siebie.

Piec 10 - 15 min w temperaturze 180 stopni C, grzałka ustawiona w opcji góra - dół.

113 wyświetleń
bottom of page