top of page
Zdjęcie autoraMagdalena Drab

Hummus z pieczoną marchewką

SKŁADNIKI:

- 300 g gotowego humusu - patrz przepis baza

- 200 g pieczonej marchewki

- 2 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno

- sok wyciśnięty z ½ cytryny

- ½ łyżeczki kminu rzymskiego mielonego

- ½ łyżeczki curry

- ½ łyżeczki soli do smaku

- ¼ łyżeczki pieprzu do smaku


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Włóż do kielicha naczynia miksującego pieczoną marchewkę i rozdrobnij.

Dodaj humus, olej, sok z cytryny, kmin rzymski, curry, sól i pieprz, wymieszaj do połączenia składników tak, żeby masa osiągnęła maksymalnie gładką konsystencję.

Przełóż do szczelnie zamykanego pojemnika i przechowuj w lodówce.

4 wyświetlenia
bottom of page