SKŁADNIKI:
- 75 g rozdrobnionych orzechów włoskich
- 10 g świeżego imbiru pokrojonego na 2. cm kawałki
- 10 g świeżego imbiru pokrojonego na 2. cm kawałki
- 4 jajka
- 350 g mąki (w wersji bezglutenowej mieszanka do słodkich wypieków)
- 100g cukru
- 350g mąki (wersji bezglutenowej mieszanka do słodkich wypieków)
- 2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 75 g wiórków kokosowych
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Włóż do kielicha naczynia miksującego marchewkę, imbir i rozdrobnij.
Miksuj do połączenia składników, by ciasto osiągnęło gładką konsystencję.
Przełóż do przygotowanych papilotek. Rozgrzej piekarnik do temp. 180 stopni, grzałka góra- dół.
Piec 20 - 25 min (do suchego patyczka).