top of page
Zdjęcie autoraMagdalena Drab

Muffiny marchewkowe

SKŁADNIKI:

- 75 g rozdrobnionych orzechów włoskich

- 10 g świeżego imbiru pokrojonego na 2. cm kawałki

- 10 g świeżego imbiru pokrojonego na 2. cm kawałki

- 4 jajka

- 350 g mąki (w wersji bezglutenowej mieszanka do słodkich wypieków)

- 100g cukru

- 350g mąki (wersji bezglutenowej mieszanka do słodkich wypieków)

- 2 łyżeczki cynamonu

- 2 łyżeczki proszku do pieczenia

- 75 g wiórków kokosowych


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Włóż do kielicha naczynia miksującego marchewkę, imbir i rozdrobnij.

Miksuj do połączenia składników, by ciasto osiągnęło gładką konsystencję.

Przełóż do przygotowanych papilotek. Rozgrzej piekarnik do temp. 180 stopni, grzałka góra- dół.

Piec 20 - 25 min (do suchego patyczka).

3 wyświetlenia
bottom of page